Inside Out Touch -terapia

Kauneushoitola Maarit tarjoaa ihonhoidossa uutta vaihtoehtoa, jota vain koulutetut kosmetologit pystyvät tekemään. Tähän vyöhyketerapiaan perustuvaan hoitoon voidaan lisätä pHformulan pinnoitushoidot tehostamaan vaikutusta.

Heijastehoito eli refleksologia eli vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota historian saatossa on samanaikaisesti käytetty eri puolilla maailmaa. Samaa menetelmää käytetään kehittyneemmässä muodossa nykypäivänäkin. Jokaisella elimellä ja ruumiinosalla on useita heijastealueita kehon pinnalla, ja tietyt kohdat kasvoissa heijastavat tiettyjä sisäelinten alueita ja niiden mahdollisia ongelmia ja epätasapainotiloja. Painelemalla niitä heijastealueita autetaan vastaavia elimiä jaksamaan ja parantumaan. Hoito perustuu elimistön omien voimavarojen aktivoimiseen ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen kehoon ja mieleen.

INSIDE OUT -terapiat pHformulalle on kehittänyt Lone Sorensen, tanskalainen terapeutti maailman suurimman vyöhyketerapiakoulun takana. Hän on koulutettu refleksiterapiassa, akupunktiossa, kinesiologiassa, aromalääketieteessä ja neurologiassa. Lone Sorensen on kehittänyt kasvoheijastus-, neurojalkarefleksiterapian ja Temprana Reflex -kuntoutukseen perustuvan refleksiterapian, menetelmät, joissa yhdistyvät itämaisen lääketieteen terapiat, akupunktio, aborigienien primitiiviset tekniikat ja vyöhykehoidon neuroanatomian kanssa. Pitkän kliinisen uransa aikana hän on työskennellyt lasten kanssa, joilla on oppimisvaikeuksia ja yleisiä käyttäytymishäiriöitä. Lisäksi hän työskenteli potilaiden kanssa, jotka kärsivät aivovaurioista ja hermostohäiriöistä.

Vuonna 2000 Tanskassa sijaitseva kuntoutuskeskus Filadelfia Kurhuset hyväksyi Lone Sorensenin työskentelytavat. Se on erikoishoitokeskus aivovaurioista kärsiville potilaille.

Hän sai kolme aatelisnimikettä O.M.H.S. (Humanity World Organisation Pro-Health) maaliskuussa 2001 hänen refleksiterapiaa koskevista töistään Argentiinassa. Lone Sorensen on ollut WEF: n naisten talousfoorumin aktiivinen jäsen vuodesta 2016 ja hän sai kunniapalkinnon World Women Leadershipilta vuonna 2017.

Kasvoheijastushoito Sorensensistem ™ syntyi vuonna 1988, yhdessä Sorensenin miehen, neurologi  Marcelo Lopezin kanssa. Tässä tekniikassa yhdistyvät sekä muinaiset että modernit terapiat sekä anatomian ja fysiologian tuntemus mahdollisuuteen tasapainottaa yksilöä kaikilla tasoilla, toisin sanoen fyysisesti, psykologisesti ja energisesti.

Menetelmä perustuu kolmeen erilaiseen järjestelmään:

Vyöhyketerapia – intiaanien perinteinen vyöhyketerapia sekä itämainen vyöhykejärjestelmä

Akupunktio – akunpunktiopisteet ja meridiaanit

Neurologia – hermopisteet

Menetelmä on hyvin tehokas, osittain siksi, että se perustuu näihin kolmeen järjestelmään,  mutta myös siksi, että kasvot ovat niin lähellä  keskushermostoa, joten informaatio kulkee nopeammin perille. Kasvoheijastus vaikuttaa keskushermostoon ja aivoihin, kun taas jalkarefleksologia vaikuttaa vereen / verenkiertoon ja vapauttaa veressä olevia hormoneja. Hoitomuoto sopii kaikille. Se on mm. hyvin tehokas lapsille, joilla on  oppimis- ja keskittymishäiriöitä.

Manuaalinen työskentely tietyillä perusvyöhykkeillä tuottaa syvän rentoutumisen tunteen samalla stimuloiden verenkiertoa ja koko hermostoa. Tämän jälkeen stimuloidaan kasvojen akupunktiopisteitä, nämä kohdat liittyvät meridiaanilinjoihin (=akupunktiokanavat), jotka yhdistävät pisteet ja vyöhyketerapian vyöhykkeet keskushermostoon. Käsitettä moduloi hypoteesi ”työovesta”, joka on normaalitilanteessa avoin ja impulssi kulkee herkkien kuitujen tai hermojen läpi. Kun käytetään manuaalista painetta, syntyy kivuton impulssivirta.

INSIDE OUT -TERAPIAT:

Ikääntyminen (kronologinen) – perustuu verenkiertoon ja hormonaaliseen epätasapainoon

Hormonaalinen ikääntyminen liittyy monien hormonien, mukaan lukien estrogeenin, laskuun. Postmenopausaalisilla naisilla tehdyt tutkimukset osoittavat, että estrogeenin puute liittyy kuivumiseen, surkastumiseen, ihon rypistymiseen, heikkoon paranemiseen ja kuumiin aaltoihin. Vaihdevuosien jälkeisillä naisilla on raportoitu orvaskeden ohenemista, vähenevää ihon kollageenipitoisuutta, vähentynyttä ihon kosteutta, vähentynyttä kimmoisuutta ja heikentynyt haavan paraneminen.

Verenkierto – Punaiset verisolumme kuljettavat happea, joten veremme on keino hapettaa kudoksemme. Happi on tärkeä kudosten ruokinnassa ja täydentämisessä, ja ilman sitä ne vahingoittuvat ja alkavat hajoa. Siksi veripitoisuutemme on erittäin tärkeä ihon terveydelle. Veri tuo ravintoa kudoksiin, mutta se myös poistaa niistä jätteet, joten sillä on tärkeä detox-vaikutus. Kertyneet toksiinit tuhoavat myös kehossa ja aiheuttavat ikääntymistä. Myrkkyjen ylikuormitus johtaa tulehdukseen, joka luo vapaita radikaaleja (yhdisteitä joilla on pariton elektroni, mikä tekee niistä epävakaita ja herkästi reagoivia ja, jotka voivat vahingoittaa kudoksia).

Ikääntyminen ja kuivuus (kiihtynyt ikääntyminen) – Verenkiertoon ja hormonaaliseen (kts. yllä), – immuunijärjestelmän epätasapainoon perustuva protokolla.

Kiihtynyt ikääntymisprosessi: johtuu uv-säteilystä, ympäristöstä aiheutuvista aggressioista, stressaavasta elämäntavasta, sairaudesta, lääkityksestä, tupakoinnista jne.  

Immuunijärjestelmän tasapainotus: perna ja haima. Kun pernasta puuttuu mineraaleja, se ilmenee yleisenä energian puutteena, ja yksi ensimmäisistä merkeistä on lihasten haurastuminen sekä roikkuva iho. Pernalla on myös tärkeä osa immuunijärjestelmässä, joka auttaa kehoasi torjumaan infektioita-> ympäristön haittavaikutukset

Hyperpigmentaatio- Tämä protokolla perustuu hormonaalisen järjestelmän ja maksan / sappirakon tasapainottamiseen

Tärkeimmät hyperpigmentaatiota aiheuttavat tekijät ovat muun muassa genetiikka, hormonaaliset vaikutukset, aurinko, saasteet, tulehdus, stressi, lääkitys.

Hormonit ovat yliherkkien melanosyyttien aktivointikoodi, mikä tekee niistä melasman pääliipaisimen. Raskaus, hormonikorvaushoito (HRT), ehkäisyvalmisteet tai vaihdevuosien ajan tapahtuva hormonihoito lisäävät ongelmaa asettamalla ne ylikierroksille estrogeenien ja progesteronin määrän lisääntymisen vuoksi.

Stressi

Stressi ja masennus nostavat kortisoli- ja propiomelanokortiinitasoja, kuten adrenokortikotrooppista hormonia (ACTH) ja melanosyyttejä stimuloivaa hormonia (MSH), joilla on melanogeeninen potentiaali. Hormonaalinen verenkierto yhdistyy myös aivoihin, jotka hallitsevat päärauhasia ja kehon muita rauhasia.  Emotionaalisen stressin aktivoituessa meridiaanin energia säädetään.

Maksalla ja sappirakolla on merkittävä rooli estrogeenin metaboliassa ja detoksifikaatioprosessissa; se suodattaa hormoneja ja toksiineja verenkiertoon. Maksa tuottaa myös sappea, joka auttaa poistossa, koska se kuljettaa estrogeenia ja muuta jätettä ravintokuidun kautta kehosta. 

Valitettavasti, jos maksasi on täynnä ylimääräisisiä toksiineja, joille se altistetaan, se ei pysty toimimaan optimaalisesti eikä siten pysty poistamaan estrogeenia normaalilla nopeudellaan. Estrogeeni ei metaboloidu kunnolla, ja ei voi imeytyä takaisin elimistöön.

Joissakin tapauksissa hyperpigmentaatio aiheutuu, kun veressä kiertää liian paljon estrogeenejä – enemmän kuin maksa pystyy absorboimaan. Maksan toimintahäiriöt voivat myös laukaista hyperpigmentaation. 

Estrogeeni tuotetaan munasarjassa, miksi hormonaaliset pisteet sisällytetään protokollaan.

Akne – Protokolla perustuu hormonaalisen järjestelmän, immuunijärjestelmän ja ruuansulatusjärjestelmän tasapainottamiseen

Hormonaalinen järjestelmä – Koska hormonaalinen epätasapaino aiheuttaa usein aknea.

Hormonit-> Sebumin muutos-> Sebumin hapettuminen-> Akne

Tutkimukset ovat osoittaneet, että aknealtis iho on herkempi androgeenihormoneille, jotka stimuloivat talin tuotantoa.Iho muuntaa erilaiset edeltävät androgeenihormonit voimakkaammaksi testosteroniksi ja DHT: ksi (dihydrotestosteroni) – hormoniksi, jotka stimuloivat talin tuotantoa eniten.

Jo pitkään on tiedetty, että hyvinvointi ja esimerkiksi ahdistus voivat vaikuttaa suolen toimintaan. Vasta viimeaikaisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että suoliston mikrobeilla on vaikutus myös päinvastaiseen suuntaan eli keskushermostoon. Epätasapainoinen mikrobiomi on myös yleinen aknen aiheuttaja. Ruoansulatusjärjestelmä ja perna (koska perna on tärkein immuunijärjestelmää säätelevä elin) tasapainottaa bakteereita suolistossa.

Tulehdus -> antioksidanttien väheneminen -> sebumin hapettuminen –> akne

”Suoli-aivo-iho akseli”

Rosacea, tulehdus, herkkä iho – Protokolla perustuu hormonien epätasapainoon sekä suoliston ja immuunijärjestelmään.

Hormonaalisen järjestelmän päärauhanen, endokriininen järjestelmä: Koska hormonaaliset epätasapainot aiheuttavat usein aknea

Perna: Koska perna on tärkein immuunijärjestelmää säätelevä elin ja tulehdus liittyy immuunijärjestelmään

Ruoansulatusjärjestelmä: yhdessä pernan kanssa bakteerien tasapainottamiseksi paksusuolessa (liian epätasapainoinen mikrobiomi paksusuolessa on myös aknen yleisin aiheuttaja).

Ruusufinni on yleinen tulehduksellinen ihosairaus.

Vuotava suolen oireyhtymä (LGS, leaky gut syndrome) ilmenee, kun ruuansulatuskanavan seinät muuttuvat liian läpäiseviksi, jolloin toksiinit, allergeenit ja ruokamolekyylit pääsevät suolistosta muuhun kehoon.

Tämä johtaa yliaktiiviseen immuunivasteeseen, joka johtaa tulehdukseen ja muihin tiloihin, kuten ruusufinni.

Ruusufinni liittyy ruoansulatuskanavaan:

Matala mahahapon happamuus myötävaikuttaa ruoan huonoon sulamiseen ja toimintahäiriöisiin liittyviin suolistobakteereihin, jotka voivat aiheuttaa ruusufinniä

Ohutsuolen bakteerien liikakasvu (small intestinal bacterial overgrowth, SIBO)

(SIBO) akne-ruusufinni 10 kertaa yleisempi kuin terveillä kontrolleilla

SIBO: n hoito: 70% ruusufinnipotilaiden iholta puhdistui kokonaan, ja yli 20% kokenut oireensa merkittävästi parantuneen.

Helicobacter pylori on yleinen bakteeri, joka aiheuttaa kroonisen mahakatarrin (gastriitin). Tulehduksellisten oireiden ohella uskotaan aiheuttavan ruusufinniä.

Vatsa, perna / haima – Vahvistaa immuunijärjestelmää, koska immuunijärjestelmä taistelee tulehduksia vastaan.

Keuhko-lynkkysuoli (paksusuolen keskiosa) auttaa poistamaan toksiineja.

Lynkkysuoli (yhdessä pernan ja kateenkorvan kanssa bakteerien tasapainottamiseksi paksusuolessa)